Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Hovězí guláš

Postup:
  • Cibuli opečete na sádle dozlatova - trvá to asi 15 minut. Zasypte mletou paprikou, rychle promíchejte a přidejte kousky masa. Ze všech stran je opečte. Dobře míchejte, guláš má tendenci se přichytávat ke dnu hrnce, ale nesmí se připalovat.
  • Maso pak pořádně osolte, opepřete a okmínujte. Zalijte 200 ml vody, přidejte prolisovaný česnek a na mírném plameni duste. Hlídejte a podle potřeby promíchejte a dolijte vodou nebo vývarem.
  • Po hodině a půl, když je maso měkké, vsypte majoránku a ještě deset minut povařte. Pokud chcete guláš zahustit, rozdrobte do něj střídku chleba a chvíli povařte.
  • Podávejte s kolečky cibule a knedlíkem nebo chlebem.
Pro 4 osoby:

 

  • 500 g hovězího masa na guláš, nejlépe kližky
  • 500 g cibule, nakrájená najemno
  • 3 lžíce sádla
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • 4 stroužky česneku, prolisovaného
  • 1 lžička mletého nebo drceného kmínu
  • mletý pepř a sůl
  • 1 lžíce majoránky
  • střídka z krajíce chleba
  • nakrájená cibule na ozdobu
  • karlovarský nebo houskový knedlík k podávání
Zpět na výpis
arrow-up
Čekejte prosím...